dnešní den
propadl nebem
úměrně milosti svých hrází
rozpitá hostie roviny
chutnala po hlíně;
v polích se točí boží muka
krajina náhle lichá
se vmáčkla do trnitých korun
mezi jitřenky
a začal padat déšť
na místo ticha
..
přítomnost drkotá
stažená do pražců;
za prsty úsvitu
a z hadrového těla
se snáší bílá
do sítí stop
psi táhnou vylovené slunce přes řeku
z nebe padá hořká hladina
dlaněmi vzhůru
na každém doteku
..
z polí lze krást
na prstech vichřice
zbytky korun
a odstavce ticha
do otevřených brázd
prašivá mi dýchla
popel měsíce;
na hrotech palisád
v zaklíněné zemi
zrodil se den
nahý a němý
Krásná báseň a ta přirovnání jsou zkrátka úchvatná...tolik hluboké *ST ;-)
11.06.2020 09:16:04 | jenommarie
Ti psi mne zaujali.. super, Vojtěško
10.06.2020 21:56:59 | Knoflík