Horská mlha
Anotace: O mlze na horách
Z hor,kde umlkla řeč
valí se mlha jako homole
pod závojem zmizela horská kleč
a jako voda vtrhla do pole
Stromy dávno měly koruny lysé
Tu horská mlha přikryla svah
cáry mraků po nebi honily se
tam kdesi vysoko v horách
Nic, než bílých chuchvalců změť
v které slyším dívčin hlas
kleč ve větru musela šumět
aby mlha nerozdělila nás
Horská mlha homole kupí
v nich je těžké najít rysy
dřív než je břit slunce otupí
aby v horách bylo jako kdysi
Přečteno 238x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, jenommarie, Tomcat, Frr
Komentáře (5)
Komentujících (3)