vzpomínat na léto
jak na cizince
a nebo na vzkaz..
doposud nepoznané země;
pod tenkou chůzí na lávkách
vzlíná
nářek žalmisty
nad promáčenými listy
relikviáře trav
z písně osin
panenský splav
tvé nedopité sklínce
a víno;
rozlité bez konce
putuje révovím letní noci
..
jak věčně lovíme
zapadlé slunce
ze všech ožehavých dlaní
A nepřestaneme jej lovit
... i kdyby se bránilo
a teklo mezi prsty. ;-) *ST
18.06.2020 22:40:20 | jenommarie