tenkými baletními střevíčky
mezi zaťatými zdmi měst
přechodila jsem les
a dávno;
těžkou hlavou
mám nohy bez dvou; za dvacet
--
přesto mi zníš po vodě
žízní pevně ukrytou
pod dnem
i v mých němých mízách
jak tolik let spíš
v trávě stočený
přerývavým dechem;
i v mláděti bezelstně
--
chci se
svým spěchem
vracet domů sem
a stromům loďky vyvracet
Jsi jak má objevená krajina. Bloudím... a je mi v ní tak krásně.
21.06.2020 21:20:58 | šerý
už dlouho mne komentář tak.. nepodmanil, teda možná skoro vlastně nikdy
21.06.2020 22:13:33 | vojtěška
letem závratí býváme ujařmeni když si připínáme udýchaná křídla...
ST* :-D*
21.06.2020 19:54:42 | Frr
Ta je opět moc hezká. ;-) *ST
21.06.2020 18:36:24 | jenommarie