Jednou bude existovat město
kde nikdo nebude trpět absencí hrdiny
absencí někoho, kdo by měl náprsní kapsu stvořenou přesně pro nás
kde by nám bylo vše prominuto
a kam by se dalo schovat a poslouchat
tlukot srdce jako tichou, bezeslovnou, a přesto nejvýmluvnější
modlitbu
před koncem světa
jednou bude existovat
město
kde lidé po setmění budou pokládat lucerny před dveře
to aby tma neměla šanci
zvítězit
kde nebude třeba každodenních obětí
kde zvuk tvého jména poškrábe na patře tím správným způsobem
a bude vonět jako tabák
ne, nic z toho nebude bolet
hlavně nebejt sám, proboha.
Moc hezké. Chtěla bych se teď schoulit v nějaké náprsní kapse a jen si číst tvé hezké básně.
17.08.2020 00:29:39 | Lůca
Opravdu jsem si našel. A když najdu, tak v osobním prožitku. Povedená, Eliso.
28.06.2020 02:14:17 | šerý
elis dlouho jsi nic nenapsla ale holka zraješ jak víno tenhle text je to nejlepší zase po čase co tu čtu :)
27.06.2020 22:02:11 | xoxoxo
Děkuju, xoxo :)
27.06.2020 22:04:35 | Elisa K.
nemáš zač když je něco dobrý ocením to i přes mé ego :)
27.06.2020 22:58:59 | xoxoxo