SNOVÁNÍ NOCI
když chytám sny
na sliby z pohádek
na zaříkání ztěžklých víček
na odzbrojující naivitu přání
tma se mi sklání do mizících skrání
v šumotu rákosí
u neznámých břehů
chtěl bych je poprosit
o ztracenou něhu
šplouchání mateřské vody v ráji
do příběhů co kdysi snad i byly
teď však se jen pod řasami zdají
kde tančí z mlh usnované víly
sotva se ocitám za rozhraním bdění
vcházím do tajemství co zase nerozkryji
ani za pomoci snáře
neznám je a zároveň i znám
ty věčné sedmilháře
jimž pokaždé znovu na špek skočím
i na ten nejdivnější klam
než do všednosti zdráhavě protřu zas své oči
a jako snílek stokrát poražený
dalšímu ránu se neochotně vzdám
Praha, 28.6.2020
https://www.youtube.com/watch?v=kaLB500qTjY
JÁ ráda sním si pod víčky,
v té říši snů se nechám nést,
kam jenom chci,
mám ráda snění a krásné sny.
:-)** Amonku zasněný moc pěkná a já nestíhám číst, ale doháním, jak se dá. Krásný den TI přeji a úsměv TI posílám *ST
30.06.2020 09:28:30 | jenommarie