ja basnik svetem napochopen,
nebo jsem nepochopil svet
co chtel po me byt pierotem
zni slova jako bol
Kde prizrak vabi poutnika
tam ja svou mysl mam
ac smysl mnohym zanika
s malem at nezustanu sam!
Basnik ma moc promenit
bezna slova slozit lip
hrave libe uchu v srdci
ume s t im musi zit
jako maly jsem chtel byt Robin Hood
a zda se nepohlo se nic
Mit ted na mysli malych vod
snad mel bych k tomu rict
ze pierot asi jsem a budu
v tom rouse brazdim svet
az ztrham si ho pro ostudu
pak zacnu z basni pet.