~~~~~~~~~~
Prý jedna bílá paní
už nechce vůbec nic
svou zástupkyni shání
a volá z plných plic,
do vesnice i města
co leží pod hradem
já dohodnu se s Ančou
jak se tam dostanem?
Někdo nám třeba radí
půlnoc je nejlepší
nám ale půlnoc vadí
ve dne jsme krásnější,
tak se tam vypravíme
poledne právě je
bílou však nevidíme
něco tu nehraje.
Po točitých schodech
projdeme celou věž
chvíli si dáme oddech
slyšíme tiché...ještě běž,
jsem na cimbuří sama
Anča mi zmizela
řeknu si pán Bůh s náma
tak jsem to nechtěla.
Z údolí půlnoc odbila
potkám se s bílou paní
já se pak strašně divila
Anča je k nepoznání
šaty má jako nevěsta
a závoj za ní vlál
s větrem ho pošle do města
našel ho Lojza Král.
A jak to bývá v pohádce
odměna "vypsaná"
Lojza ji žádá o ruku
Anča je přešťastná,
báchorku s bílou paní
spolu si sepsali
skončilo i mé hraní
ale né,mě tady nechali.
Až příště někde uvidíte
nějakou bílou paní
třeba si pomyslíte
co? To vážně nemám zdání.
A víte vůbec jak těžce
se bílá paní shání?
Tak pro vás já mám aspoň
toto povídání....
P.s..novomanželé Královi
nikomu nic nepoví...
~~~~~~~~
Tak to vypadá na začátek příběhu a autorka nás nechá...ať jsme napnutí..každopádně, ať jsou Královi, přešťastní a mají spolu, jenom šťastné dni.;-) *ST
01.08.2020 13:35:41 | jenommarie
Loajza a Anča, no, pěkný, ať vydrží ;o)
31.07.2020 15:46:33 | Crazymike