~~~*~~~
Na moje okno neklepe host
jen dešťové kapky
já říkám dost,
ony by chtěly jít asi dál
kdo však by v pokoji
o kapky stál?
Tak aspoň tancují po trávníku
prý tobě pro radost milý zahradníku,
po dešti vyroste i to co nemusí
to skoro každý
zahradník hartusí.
Vytrhat plevel a trávník zkrátit
slunce pak může růžím barvy vrátit,
dešťové kapky se trochu zlobí
vždyť kapky ty růže
perličkami zdobí.
Na okně po vás i já mám ozdobu
přes uschlé fleky špatně vidím oblohu
ale znáte to,
jen co se ta okna umyjí
zatáhne se obloha a prší za chvíli.
A tak to chodí stále dokola
poručit dešti
né,to bych nechtěla,
vždyť kapky deště k životu jsou třeba
tak jako slunce,vzduch i chleba.
~*~~~*~~~*~~~*~