na břehu moře
na mořským břehu
vidím přetýkat
zlobu i něhu
v tvářích tisíce sluncí
pluje čas
pluje čas
na břehu moře
na mořským břehu
lahev leží
zabořená do písku
flaška od Porta
ale Porto v ní není
jaká škoda
jaká škoda
zubama vytáhnu korkovej špunt
jako správnej pirát
a ze silný vůně Porta
vyndám zažloutlej list papíru
nechci osud na míru
nechci osud na míru
dopis je plnej naděje
lásky, psanej spontánně
v jemný opilosti
dechberoucí slova
písmo se sklání vpravo
zpáteční adresa rozmazaná
i slunce zapadá
i slunce vychází