snad píše se příběh
pro obzor
lomený křížem --
tohle město
má jeho dvě katedrály
a v očích
hřích a.. snad odliv
jak řeka se leskne
mlýn dál přede
dávno
načichlé tůněmi --
až odvážíš i dnešní noc
/její hloubku na vratkých miskách měsíce/
zaplatíš jejím kočičím stříbrem ---
zas všechno zapřu
a dlouho
zdát se mi
bude jen koutek duše
těsný --
po všem
co nesmím
a měla bych