probděl jsem noc do tupého rána
vzduch je před svítáním suchý
a autobus jezdí na prázdno
každý stín je mým revizorem
tím ušlapovačem spontánních rozhodnutí
květin ženám narychlo koupených
než si to rozmyslí
ještě že spí
jen sladce spi
mraky zahuštěné nebe
už růžoví a pomalu se drolí
brzy snad zmizí
i mí temní revizoři