~~~~~~~~~~~
Léto nesnáší podzimu nálady
ani ty jeho hloupý nápady
jak ty krásné barvy létu vzal
a všude si fantazii maloval.
Namaloval by klidně sníh v září
kdo miluje léto mrzutě se tváří
a maluje si a ruce má v klíně
tak proč se tváří tak nevinně?
Ne,podzim nemaluje z lásky
a nemaluje ani pro potlesk
proč cítíme z té jeho kresby
po létě tak trochu stesk?
Pak začne pršet ty barvy drží
podzim se v loužích prohlíží
a namaluje si vránu i kočku
a na černé kočce i bílou vločku.
Podzim, jak velký elegán
do ročních období bývá zván
léto byla jeho rozverná milenka
a zima? Hádejte.
To bude jeho sněhová manželka.
A o jaru už ani nemluvím
já ti asi podzime
nerozumím.
~~~~~~~~
"Fialové dny na konci podzimu
S Violetou shrabujeme ocúny a listí"
;-) ST
12.09.2020 20:45:00 | Tomcat
Ó podzim...ten ví
jak zahrát lidem na city,
odhazuje pomalinku barvy léta,
nechá nám paletu těch zralejších a vůní,
která ze zralých plodů
naši fantazii čechrá.
Květuško..zase pěkně vybarvená básnička.* ;) *ST měj se krásně
12.09.2020 16:19:09 | jenommarie