Řeka mi vlnou smyla dech,
šeptala chladivé vzkříšení,
patami oblázků prokvétala,
sbírala desátky tíhy,
svět se v ní obrátil na zádech
zčeřená víra v zrcadlení,
láska mou hrází protékala
po tempu plašila ryby.
Po jejím tepení tančili raci,
spletli si notovou osnovu,
netaktně v taktu usínali
lidé i ptáci v proletu,
na vodu psali básně racci,
hlína si žádala obnovu,
když jsme jí ústa vykroužili,
nechala polibek v korzetu.
V rozhraní skalních rozsedlin
rozčesat hladinu splavem,
řeka si vlasy rozpustila,
zahrála jemně šestou strunou,
večer si ulehnu na Tvůj klín,
rozhrnu ústa prstokladem,
aby ses pro mě rozezněla,
meandrem s říční ozvěnou.
Krásná Jiříku jako Sázava, přes níž jsme se včera plavili
/ba ještě krásnější/ **ST*:-D*
14.09.2020 19:40:15 | Frr
překrásná ST :-))
14.09.2020 06:57:58 | Iva Husárková
Krásné proměny řeky
a básně píší raci
...na vodu
.. pak nabíráme do dlaní
..slovo po slovu.*ST ;)
13.09.2020 11:28:43 | jenommarie