ŠKOLA HROZBOU
Středověk dnes na mne dýchl:
syn ve škole jednou kýchl,
bez milosti domů maže,
jak mu nový zákon káže.
Jenom pár dní trval oddech,
zpátky je půst po těch hodech,
mnohý rodič zase sténá:
„Zpropadená haranténa!“
TAK JDE ČAS
1950: Rozkulačování, kolektivisace, třídní hledisko.
1985: Pěrestrojka, glasnosť, breakdance a disco.
2020: Trasování, rouškovné, smrtnost, ohnisko.
NA MĚLČINĚ
Mudrcům se ježí chloupky:
„Dnes už nejsou v kurzu hloubky!
Od bezďáků po vrchnost,
všude vládne povrchnost!“
ŘEŠENÍ BYTOVÉ KRIZE
Že nemáš kde bydlet, Janku?
Vykopej si zemljanku!
Přiveď si tam zručnou babu,
ať ti peče zemlbábu!
HROBNÍK DENTISTA
V mládí chtěl být zubařem,
jenže se stal hrobařem
a teď trhá, však to znáte,
nebožtíkům zuby zlaté.
JEDNA VLAŠTOVKA DEMOKRACII NEDĚLÁ
Estébáka z lustrace
zachvátila frustrace;
na lustru se oběsil,
domovnici vyděsil.
I KOUZELNÍKOVI NA CESTÁCH OBČAS VYHLÁDNE
Eskamotér v Lublinu
vyčaroval bublinu.
A co potom v Lublani? Nu,
nechal zmizet bublaninu.
VÝZNAM ŠPOTÁKOVÉ VE VĚZEŇSTVÍ
Sláva téhle Barbory
pronikla až na Bory:
i pedofil s rozštěpem
chtěl by házet oštěpem!
HMYZÍ BORDEL
Brouček v sexu chtěl se tužit.
Šel za jednou z berušek.
Ta mu řekla: „Chceš si užít?
Není problém. Beru šek.“
DŮSLEDNÝ ČISTIČ LESA
Myslivec zastřelil vlka,
zbyla mu jediná kulka,
a tuhle poslední kulku
schoval si pro Karkulku.
ŠPATNÉ ČASY
Staré dobré časy jsou v nenávratnu!
Z dnešní mládeže jímá mne hrůza!
To ostentativní vzývání plytkosti a nedovzdělanosti!
Ta bezduchá adorace herců a sportovců!
Ta naprostá neúcta k šedinám!
To přezíravé pohrdání tradicemi!
K jakým neblahým koncům to vše může vést?
Jsem vskutku rád, že už tady dlouho nebudu!
(Athény, 300 let před Kristem)
nejdřžív mě to pobavilo, pak jsem se zamyslel a bohužel je to pravda . . .povedená trafnost .
Nejlepší termín ale je haranténa :-D
14.09.2020 06:39:23 | petrzal