Semafor javoru
Vystoupila
zpoza kmenu javoru.
Držela jeho list,
aby nebyla úplně nahá.
Prý se jí nejdříve přebarvily
zelené listy dětství
na žlutý šat dospívání.
Nyní stála
v rudém kruhu
svých krvácejících,
shozených šatů.
Čekala, že moje reakce
bude konejšivá
jako běloba
dopadajících sněhových vloček,
které vkusně
odplaví rudost ruměnců
Umím vyvolat atmosféru
luxusního hotelu?
Umím utlumit hřmot
výkřiků rozrušených hostí?
Sníh usedající
na její tělo mi evokoval
svatební šaty.
Potvrdil mi, že ano.
Bradavky se staly tečkami
Za mými posledními větami.
Přečteno 165x
Tipy 12
Poslední tipující: Now, mkinka, Emily Říhová, Frr, Tomcat, Marten, Dreamy
Komentáře (8)
Komentujících (5)