Bílý den
Anotace: Krátká báseň :-)
Slunce svítí na zdi starých, šedivých domů.
Prach usedá na oknech každého bytu.
Šeď špinavého sídliště se šíří k Tobě dolů.
A ty váháš, zda máš jít ke mně domů.
Nohy Tvé odlepují se od rozbitého chodníku a ty docházíš k otevřenému vchodu.
Tma zahalila na chvíli Tvé tělo a ty přemýšlíš, co se to vlastně stalo.
Kroky Tvé se ozývají na schodech jako kdysi dávno postavám v černobílých filmech, když byly zobrazeny na filmovém plátnu, jak utíkají před tím, aby spatřily svou zkázu.
Vítr se dotýká Tvých propadlých tváří a obrazce z potu, který Ti teče po tváři jemnými tahy utváří.
Běžíš čím dál rychleji a rozčiluje Tě Tvé neúspěné bloudění.
Překračuješ rozbité schody a ocitáš se před mými dveřmi.
Komentáře (0)