ŠÍŘÍ SE TO I VODOU
Vodník Vilda z tůně
z vrby prý se zřitil,
neb příšerně stůně:
od ryb covid chytil.
(Přísně vzato
má to za to,
že nekoupil u šičky
roušky za dvě dušičky.)
CVIČENÍM A ČTENÍM PROTI VIRU
Nedbala na průpovídky,
zahořela pro povídky;
každý večer po fitku
přečetla si povídku,
vyhnula se kovídku.
ČESKÁ VLÁDA
Dělá gesta efektní
a chvástá se v prospektu
studiem všech aspektů;
však namísto respektu
dočká se jen despektu,
jelikož je defektní.
VLÁDA JE VIRUS
Krajinu zahalil smutek,
všichni černé roušky nosí,
čekají na dobrý skutek,
doufají, že kdosi
vypálí to hnízdo vosí.
Zlo už se zmocnilo vládce,
zlé věci mu našeptává,
ovládlo vládcovy rádce
a občan boj vzdává,
odvahy se nedostává.
SOUMRAK DEMOKRACIE
Státu teče do bot;
omezení svobod
k upevnění moci
má mu napomoci.
Občana to deptá,
bouří se a reptá;
umlčí ho nový
zákon pendrekový.