NEMUSÍM
nejraděj dělám to co nemusím
a někdy i to co bych neměl
jak je to vzrušující
octnout se mimo strnulý řád
alespoň na chvíli
v okamžik nestřežený
vybočit z rytmu jenž už nudí
vykolejit chod metronomu
ať si klidně i zpanikaří
objevit volný let i pád
a třeba si přitom natlouct nos
nikdy však neplakat
a do sbírky nálezů
zadřených cestou v husí kůži
připsat i řadu darovaných ztrát
o něž se příště strachy zúží
život nepřestat mít rád
a nebát se mu občas ani platit
za všechno co mu nepřestávám dlužit
i za to co váží každé jeho „snad“
Praha, 25.9.2020
https://www.youtube.com/watch?v=2ERtQK_FnZc
Pěkné...ta poslední sloka se mi líbí nejvíce .-)
..ST..
05.11.2020 19:22:42 | Jaruška
:-) milý Amonku, Tvá slova by se dala tesat, pokora, láska, vášeň, moudroST, všechno tam je :-)!
26.09.2020 08:54:04 | Fany
Občas je dobře dát si změnu..
zahnat tím každodenní nudu
vytrhnout trn z bolavé paty
občas je dobře..
něčím překvapit **ST :)*
25.09.2020 22:31:58 | jenommarie
Jj, občas je dobré překvapit i sám sebe ;-) Díky za milou reakci, Marie :-)*
26.09.2020 10:04:11 | Amonasr
To určitě ano, ze svých "zajetých" občas trochu vyjet..či není na škodu. Pá a pěkný víkend Amonku:)*
26.09.2020 14:01:10 | jenommarie