stále niečo hľadáme
vyháňame príšery
z našich životov
z našich tvárí
z pohľadov ktoré
píšu príbehy
dotkni sa ma
a uverím
že ešte
žijem
v rádiu hlásili
pokojnú noc
ale nikto z nás
už nepočúval
pozri
keď sa lepšie prizrieš
tam som ja
na konci radu
chrbtom k davu
/bez sexepílu/
s hlavou medzi kolenami
nezvládam život
nezvládam smrť
som niekde na hranici
všetkých svetov
/v tvojom už nie/
pripíjam si na tvoje šťastie
každý boží deň
začínam odznova
s veľkými snami
plánmi
každý boží deň
som niekto
som nikto
náhoda
v tvoj bežný deň
keď sa lepšie prizrieš
uvidíš saturn
s prstencom
a na konci teleskopu
.
.
.
pozri
uvidíš
.