na zemi dopadly podzimní kaluže
krmítka se začaly třást
srnky se pod nimi hrbí
ty, co přišly pozdě
starým kancům
odpadají klektáky jak listí
jakmile se zvedne mlha
vběhnou do luk pro výstřel
už bude čas
podzimní čas
slizká vlhká filharmonie otírá se o stromy
kdyby mohly
vykasají kůru co nejvýše k nebi
kam by ale tloukli datli?
kde sovy spaly, kde netopýři?
les je silný, les se smíří
a už je čas
podzimní čas