Sbírka: Vzdoromládí
Zapadám do soukolí
Nebolí mě už záda rozedraná od zubů
Jak jen se krásně točím
Dík za dopis
Láska je pomíjivá
Oba to víme
zbývá jen prověřit
kdo navečer rozsvítil
docela malou lampičku
a pak ztloumil hlas
svůj i rádia
Víra je síť z jemných nitek
a už je samá díra
Jak jen se krásně točím
a poslouchám stakccato
nikoli Mozartovské
to jen otvory se učím dělat
do lidí
Pařezy mí důvěrní přátelé
již neznáte čas
Po těle kousek po kousku
cítím vás
Obracím se v železo a kámen
Chvěji se
až po paty
tím krokem, tím plamenem
jenž mi upaluje plíce
Jak jen se krásně točím
Hodiny tikají
pár minut před výbuchem
Na okraji nesmyslnosti
cítím horký dech
Točím se
já kolečko zubaté
Soukolí jen mnou toč
Pár minut před výbuchem
vzduchemn prorážejí výboje a hromy
Ručička ukazuje minutu do pohromy
Stromy mají rakovinu
Vrhají hnilobný stín
Na počátku byla tma a slovo:
"K SAKRU"
18.12.1985