Illusions perdues
Anotace: Pošetilost mladého básníka
Balzcův poet Rubempré —
Rubempré v falši božolé;
Komtesa — vdaná Bargeton,
„Múza aneb zlatý žeton“;
Teátr, bílé pantalóny,
Zištnosti předěl: vříská ego,
Stud drtí věrné medailóny,
„Ona je srdce“ řekl Hugo;
Protagonista v suicidu,
Ztrát iluze vždy při fortuně,
Idealista v hominidu.
Přečteno 190x
Tipy 1
Poslední tipující: Tomcat
Komentáře (0)