Růže krásná, stará, větvená,
roste tu a je celá červená.
Usmyslel jsem si včera,
vezmu nůžky a omladím ji zcela.
Aby rostla znovu a více,
při pohledu na ni,
aby všem rozzářily se líce.
Mám rád růže, jejich květy,
vždy mě fascinovaly ty složené siluety.
Jejich květy a ta vůně,
člověku je jak na trůně.
Pochybuji někdy,
zda zasloužím si ty květy,
znova a znova obdivovat,
a takovou krásu pozorovat.
Mám rád, růže jejich květy,
kéž by byl jimi celý svět posetý.
Růže jsou květů královny
do mnohých barev oděny...
03.11.2020 23:10:13 | Emily Říhová
kdysi jsem růže milovala dnes luční květiny ale divoce kvetoucí a netrhané jen tak jsou krásné a svobodné alespoň ony .)
22.10.2020 21:50:37 | xoxoxo
Tolik růží druhů je,
tolik barev a vůní.
Všechny kvetou nádherně
a krásné má květy. *ST;)
Pěkná básnička
22.10.2020 18:12:36 | jenommarie