Je mi skoro padesát,
je noc a nemůžu spát.
Rozhodl jsem se teda,
že by měla přijít nějaká změna.
Ač děda ješte nejsem,
nechci slyšet - vzdej se.
Život mám jaksi pořád rád,
i když je mi skoro padesát.
Nechci zdolat štíty hor,
ale také nechci strčit nohy do bačkor.
Chci se lehce bránit věku,
nechci tělo plné tuku.
Baví mě život, to mi věřte,
jen potřebuje trochu pepře.
Okořenit je ho třeba,
aby bavil jako včera.
Baví mě život a jsem rád,
že nemusím se s ním tolik rvát.
Že nebolí mě dosti,
mé staré stuhlé kosti.
Ač je mi skoro padesát,
život mám stále velmi rád.
Se všemi chci být kamarád.
Co víc by si člověk měl přát.
Co je vlastně padesát? Je to poločas,
kdy život chystá spoustu dalších krás.
Tak s úsměvem to číslo můžeš uvítat
a život stále naplno žít a milovat! :)
04.11.2020 19:33:08 | Emily Říhová
Skoro padesát mi bylo vloni. Dokud nevidím kalendář, tak o tom nevím... :)))
25.10.2020 15:07:12 | Koala
Místy kostrbaté ale krásné vyznání. Takové to asi je... mít skoro padesát :D
24.10.2020 10:56:10 | M. Novák
I když se říká
..že věk je jen číslo..
člověk si sobě nalhává..
Přesto si myslím
..hlavní je zdraví
a také dobrá nálada.
A ..padesát..to mi přijde ještě paráda:D ..taky se plížím
Pěknou sobotu přeji.
24.10.2020 09:54:34 | jenommarie
Máte pravdu. Je potřeba být optimista. Děkuji za reakci a také přeji hezkou sobotu. V.:)
24.10.2020 10:08:36 | Karel Doktor