Slunečních paprsků hřejivé teplo,
pár bílých labutí z hladiny vzlétlo,
slyšet jen tiché perutí mávnutí,
ležíme spolu tiše a bez hnutí.
Závidím labutím jejich věrnou lásku,
ne jako u lidí být loutkou na provázku,
loutkou bez srdce a citových investic,
mít na sobě nitky poté už nic.
Závidím labutím jejich božskou krásu,
v jejich citech vidím spásu,
spásu pro nás, pro nás pro lidi,
vždyť jejich věrnost všichni jim zavidi.
Jedna bez druhé žít prostě neumí.....
Lásku labutí chtěla bych s člověkem zažít...
12.11.2020 16:02:09 | NigarKalfa
Nádherná báseň a co slovíčko, to pravda.
LABUTĚ BY LIDEM MĚLY BÝT VELIKOU INSPIRACÍ.
..ST..
04.11.2020 23:15:45 | Jaruška
I labutě to nemají v životě jednoduché. Kdysi jsem znala pár na rybníce a mokřily se mi z nich líce.
26.10.2020 08:36:30 | mkinka