V noci nejlépe se tvoří.
Mladíci dívkám se dvoří.
A mniši v klášteře,
píši ódy na moudrost Boží, vesele.
V noci má se spát,
to radili nám všichni.
Nevěděli, ale snad,
že díla velká v noci vznikly.
Ráno musím vstávat,
a výkon podávat.
Co naplat přátelé,
stále napadají mě rýmy některé.
Musím však do postele,
ohroženo je zdraví na těle.
Dobrou noc tedy,
a krásný další den,
budu trochu bledý,
však dobře naladěn.