tak daleko není už slyšet
studenou vodu na tvůj mlýn
včerejšek se sotva blýskl
aby spolykal kapky
odplynul jen začal
neplýtval časem
jen jeden vzlyk
na lysé planině poledne
zabolel v levém lýtku
než lýčený provaz noci přitáhl ráno
zítřek prosvištěl na sjezdových lyžích
jen hrstičku pelyňku
přibalil narychlo do plyše