Udělám si cikorku.
Anotace: Ze sbírky Raketa letí 2020.
Udělám si cikorku.
A podívám se, co na dvorku.
V hlavě nejednu historku.
Já občas si hrála a měla dětskou píšťalku.
Jak se žilo před sto lety?
Nebyly přeci toalety!
Dnešní luxus jako teplá voda.
Pravda znamenitá.
Ale kočky byly stále.
Možná méně rozmlsané.
A tak vzpomínám.
Historii ráda mám.
Proutkaři, košíkáři, dráteníci.
Chodili ulicí.
Sháněli se po práci.
Dnes neznáme tu bídu,
co byla kdysi.
Máme lepší časy!
Jen si toho nevážíme
a pro nic za nic nadáváme.
A mezi sebou druhé nevnímáme.
Zastavte se, prosím, v čase.
Ať den promítne se i ve stoleté kráse.
Dříve umíralo se častěji.
Teď lékaři jsou nadějí.
Všechno je lepší
a svět děláme si jenom my.
A tak nežijme promarněný život!
Svět je krásný dost a dost.
A já vám píši pro radost.
A snídám domácí marmeládu.
Přeji všem pohodu.
Já letím k domu,
kde jsem se narodila.
Praha je přívětivá.
Praha je přívětivá.
Mě vychovala. Mě vychovala.
Ať koníček cválá s noblesou
a slova vzpomínek od maminek
se k nám donesou.
A naplní nás krásnou kulisou.
A naplní nás krásnou kulisou.
A ať hraje harmonika.
Hezky!
Ať si každý zvyká
na pejska Tajtrdlíka.
A nemyslíme, že čas spěchá.
Přečteno 208x
Tipy 6
Poslední tipující: Dejvis, Tomcat, Jeněcovevzduchukrásného, Psavec, ARNOKULT
Komentáře (8)
Komentujících (4)