~~~~~
Proto je listopad „listopad“
aby s ním do trávy
poslední barevný lístek spad,
třeba ten zlatý z břízy
zima tu bude brzy.
Proto tu máme i 2.listopad
aby nám nikdo ze srdce nevypad.
Na hrobech svíčky zapálíme
kytku i slzičkou ozdobíme.
Proto je listopad „listopadem“
na kašel na rýmu je
čaj s medem,
bílý kůň s Martinem nedorazí
i když už podzim taky mrazí.
To my si Martine počkáme
až v prosinci se sněhu dočkáme.
~~~~~