Na chomáčku z pampelišek,
chtěl bych se vznést tam do výšek,
zhora se dívat na lidské mihotání,
na stromy jenž koruny své nad nimi sklání.
S ptáky ve větvích si trylky zazpívat,
život je krutý, ale přesto mám ho rád.
Na chomáčku pohrávat si s jemnými vánky,
laškovně dívkám cuchat jejich copánky.
Vznášet se nad řekou a strání,
vyslyšet dálek jejich volání,
na chomáčku rozletět se v široširý kraj,
pozdravit z výšky pole, lány, háj.
... až máchovského pojetí ...
... krásou se tu třpytí ...
... tvá báseňka ...
05.11.2020 11:07:15 | Marcella
Velmi pěkná báseň.Tyto jsou mi blízké a tato VAŠE/TVOJE mi připomněla dobu, kdy dokvétaly pampelišky .-)
Ráda dávám ..ST..
03.11.2020 22:54:23 | Jaruška
Jaruško velmi Vám/ti děkuji . Moc si vážím každého komentáře.
03.11.2020 22:58:46 | Jdarks
Tvé básně se mi líbí a proto komentář napíši velice ráda.
Pěkný večer Ti přeji .-)
03.11.2020 23:02:25 | Jaruška