Utekla mi žena
bolest mi otevírá oči
pro vše, co jsem dělal špatně
nebo nedělal vůbec
Hned jsem vstal
začal kolem běhat
vše se snažil dohnat
najednou to šlo
Dokonce se mi to líbilo
nemohl jsem se dočkat
až mi bude odpuštěno
Ale ono nic
žena se ztratila v davu
už neumí nebýt cizí
Proč neutekla
jenom cvičně
pro výstrahu?
Třeba bych se chytil
ještě teď
bychom mohli být spolu
Pověděla mi
že jí to také napadlo
ale že se tehdy bála
že bych ji už nechtěl zpět
Díky za komentář. Sám za sebe si myslím, že bych mohl dělat více a že bych se i sám potom cítil lépe. Nechci ale, aby to teď vypadalo, že ta básnička je celá autobiografická. Upřímě nevím, do jaké míry je nebo není.
11.11.2020 18:07:43 | Kaj
Někdy můžeš dělat co chceš a stejně docílíš jen toho, že se změníš ty v něco co vlastně nejsi. A taková změna je devastující pro oba.
11.11.2020 16:01:36 | Eru Alonnar