PRO NETUCTOVÉ DOTEKY
jeden den jako druhý
řekl bys
a přesto jejich skryté barvy se chvějí nestejnými tóny
v detailech
tak jako u lidí
nejsou dva stejní
i když je házíš do škatulek po tuctech
dokud ti někdo svou strunou něčím nelahodí
nebo tě naopak nepřiškrtí u krku
až mráz ti sjede po zádech
nikdy nevíš bezpečně a předem
kdy překvapí tě třeba jen úsměv za příštím rohem letmý
nebo úzkostlivý vzdech
tak jako všechny dny se do tmy zase ukládají
aby si ve snech načechraly zítřejší naději
pro niž tě zítra znovu probudí
tak mohou i lidé rozkvést přímo před očima
když překvapí je třebas i nečekaný dotek
který nestudí
Praha, 12.11.2020
https://www.youtube.com/watch?v=0d4VWjLU5mw
Když úsměv zahřeje
duše se zachvěje,
rázem na světě krásně je...
Dotkla se... děkuji Amonku
Krásný den (*)
19.11.2020 14:55:11 | Emily Říhová
Stejní na pohled nejsme, ale potřeby, přání a sny máme stejné. A pokud je člověk na správném místě a dobu,se správnými lidmi,tak to vnímání je vždy pozitivní. Pokud ho nezasáhnou osudy jiných... Pěkné zamyšlení
12.11.2020 16:50:15 | Isla
Jj, obklopovat se správnými lidmi a vyhýbat se těm "nesprávným" je jedním z tajemství dobrého života... :-)
13.11.2020 09:31:50 | Amonasr
Že dotyk a den je tuctový. Žádný s hladem po životě nepoví.
Rád jsem nahlédl*
12.11.2020 16:06:39 | šerý
Máš pravdu..změny se dějí..ale jen s lidmi
..kteří opravdu jsou vnímavý a cítí
..ten dotek každému i to obejmutí..chybí.
Kolikrát i pár hezkých slov a milý pozdrav
..druhému den v příjemný změní.
A když to můžeš udělat
..je to i oboustranně darovaný
..vzácný čas
..byť jen chvilička.
Ať lid
ská vlídnost..neupadá. *ST :)* ;)
Pěkný den Amonku *
12.11.2020 15:02:36 | jenommarie