Báseň o sobě.
Anotace: Ze sbírky Raketa letí 2020.
Báseň o sobě.
Píše se v jedné osobě.
Jedním dechem.
Sázím verše do země.
Jemně. Jemně.
Svižně. Rovně.
Tajemně.
Jedním tahem.
Jezdím po papíře.
V dobré víře.
Jáma je hluboká?
Podívám se od oka.
Pak najdu tam prvoka.
Jedním dechem.
Pod plamenem.
Sbírám ještě kamínky.
Jsou to moje vzpomínky.
Setřu slzy a dělám z nich pramínky.
Kdy bude modré nebe
jako z alabastru?
Kdy mravenci budou hrát
na starou basu?
Kdy zahladí se vrásky?
Lze žít bez otázky?
Kdy bude vítr do pohádky?
Hladím i své vlásky.
Země vydala své sázky.
A já jsem zpátky nad zemí
a sedím se svými básněmi.
A hleďte do duše vrásnění.
Je křehké i umíněné,
citově zabarvené,
ale moje a naladěné.
A tak posílám vlnky svoje,
ať všude dobře je i
tam, kde umřela naděje.
Ať dobré slovo zahřeje.
Přečteno 689x
Tipy 7
Poslední tipující: Emily Říhová, Psavec, Amonasr, Dejvis, Ziny, Vivien, Frr
Komentáře (4)
Komentujících (3)