Čas
Čas je nelítostný pán,
jenž všem měří stejnou měrou,
ač jsi boháč nebo kmán,
pro každého má vždy celou.
Ať jsi chudák bez přístřešku
nebo boháč v paláci,
ať jsi světec bez prohřešků,
žít se přeci vyplácí.
Život ikdyž není vždy jen bílý,
i černé chvíle v něm nastanou,
vždy buď ke vše laskavý a milý.
najdou se pak lidé, kteří se tě zastanou.
Ti lidé jsou vždy přátelé,
co nastaví ti pomocnou dlaň
stojí při tobě jak andělé,
jejich přátelství si vždy chraň.
Čas si běží tempem svým,
vůbec nikdy nestaví
ať je smutně, nebo vesele
v každém čase važ si přítele...
Moc hezky napsáno... (*)
18.11.2020 23:56:18 | Emily Říhová
Velmi pěkně vyjádřeno.Hlavně třetí sloka a vlastně 4. na ni navazuje.
Mám takovou zkušenost také a jsem za ni velmi ráda.Dobro které dáváš se Ti opravdu vrátí a je jedno, v jaké podobě.
..ST..
17.11.2020 21:14:25 | Jaruška
Pěkná báseň - ano - čas, čas, čas!
Má duše hledá základy,
jež prázdno času nezmění –
až z nekonečna poklady,
co na počátku stvoření
nám daly záři souznění.
15.11.2020 10:28:34 | ARNOKULT