Podzimní karbaníci
hrají přímo na zemi
přebíjejí list trojlistem
lípa má srdce
bříza zase káry
Přiznávají barvu
oranžovou, červenou
béžovou nebo žlutou
Monte Carlo parcel
naplnili krupiéři s hrabičkami
v lesích Las Vegas
brouzdají hromádkami karet
trop trampové
Když karbaník
pleskne poslední kartou
grunt letošního času
má prohraný
Po prohrání slunce
čeká hladová zima
Po jeho prstech
posedají ptáci
a když krupiér tleskne
z dlaně se vznese poslední koruna
v podobě velikého hejna
Hezká přirovnání hry "prohrané"
však novou zase rychle začneme... :)
25.11.2020 10:16:31 | Emily Říhová
Milá Emily, díky. Naplno v sobě nechávám znít umírání podzimu. Nemusí to vyhovovat každému. pěkný den
25.11.2020 17:04:02 | Kaj
Já s Tebou plně souhlasím, i to umírání patří k věčnému koloběhu a je to tak v pořádku... ;) krásný a pohodový večer
25.11.2020 17:47:04 | Emily Říhová