vše jako by bylo vyřčeno
číst jen sníh za oponou
snad ještě vyvolá mrazení v zádech;
a pocit, že něco tak podstatného
bylo řečeno tak dávno
viděla jsem veverku v kruhu
v plátně uvízlou bílou
ostře řezané rysy pro smích
přesto si na podzim znovu vypočítáš barvu ticha
dřív než se celý svět utopí v zapadajícím listí;
vždy když rozšlapávám dna starých palet
vějíře snů praskáním připomínají vysušené plástve
poslepu sahám do vrásek starých míst
z mých okenic jsou na noc tažní ptáci
jak tma se ztrácí
ve vápenných zdech;
ráno se vlaštovkami vrací
jen vlastní nepopsaný list
těžko bych hledal slova, když mne sama nalezla - připomíná mi Šiktance (nejen názvem, který se tím přidaným písmenem dostává do úplně jiné roviny); rad jsem četl, budu číst. díky
18.11.2020 19:11:12 | MLADÝ BÁSNÍK