má kupka trápení se pro jehlu
na křížové výpravě pro nit –
projít chronickým prostorem starého lesku
bez zachvění
tence jak film namířený proti paměti
na chvíli z chodidel oklepat střep
a přec --
současným náměstím duní jen stigma aut
nebo je magnet horou na konci
hřích lví kořist
kříž dvakrát obrácená šibenice
jen
že jsem šitá v mírách břízy
-- je stýskání na způsob bílého dřeva
že krve by se nedořezal
Každá věta je kámen ležící u prašné cesty.
Jen někdo ho zvedne, jen málokdo si ho prohlédne.
Že je tam položen kýmsi kdo prošel a dotknul se.
01.12.2020 01:00:50 | Now