První sníh v Polabí.
Anotace: Ze sbírky Raketa letí 2020. Kamarádí, posílám požehnání z dobrého srdce.
První sníh v Polabí.
Padá. Naladí.
Žádné prosím, náledí.
Jen řidičům, ať andělíček
šahá na kolínko.
Jen sypačům,
ať práce ranní nevadí.
V Nymburce je náměstí.
Osvětlení. Svíčky.
Požehnání z výšky.
Skoro živý Ježíšek.
Všichni těší se na svátek.
A tak, i když je zima,
najde se pro smích skulinka
a kousek dál
bude se usmívat bábovková rovinka.
I když je zima, mráz. A mráz.
Bábovku můžete ze srdce ochutnat.
Říkejme si, že se máme rádi zas a zas.
A slza štěstí,
ať tryská v každém z nás.
A není smutná žádná víska.
Každá důležitá tříska.
A oheň v krbu ukáže,
že zima nedá smutek do tváře
a přimaluje sluníčko
z duše teploučko.
Mějme se všichni rádi,
radí víla z Polabí
ať den krásný slovy navnadí.
Přečteno 175x
Tipy 10
Poslední tipující: Kaj, Emily Říhová, Amonasr, CORONATION, Psavec, Frr, jondys, ccigg
Komentáře (6)
Komentujících (4)