Zbarvil se rudě srpek měsíce,
a hvězdy rozžehly svoji zář,
když tiše vešla jsi do světnice
a já spatřil tvoji krásnou tvář.
Rudě zbarvil se té noci půlměsíc,
když vnikl jsem do tvého luna,
jen ticho a slzy skrápí tvoji líc,
své tóny hraje nám andělů struna.
Rudou barvu té noci měsíc měl,
a plamen svíčky tančí ve vánku,
ten čas vrátit bych teď chtěl,
poslouchat trylky skřivánku.
Čas však nelze vrátit zpátky,
stejně jako slova vyřčená,
nezbývá než zavřít těmi vrátky,
a srdce nechat uzamčená.
Čas nikdo nevrátí i kdyby chtěl
zůstane jen ze vzpomínek pel...
Hodně štěstí...
22.12.2020 20:47:49 | Emily Říhová
Emily já vím že bohužel čas nelze vrátit zpět a všem měří stejnou měrou.
22.12.2020 22:04:03 | Jdarks
...to ano, ale ty krásné vzpomínky Ti nikdo nevezme... ty si hýčkej :)... krásné svátky*
22.12.2020 22:41:01 | Emily Říhová
Děkuji nezbývá než v srdci vzpomínky uchovat.
Emily i tobě přeji krásné svátky a hlavně moře zdraví. To ostatní je zanedbatelné. A ještě bych ti chtěl moc poděkovat za tvé komentáře. Teď vím že má poezie má smysl.
22.12.2020 23:07:31 | Jdarks