K nebi vzlétla bílá holubice,
nechala zkrápět slzy na líce,
teď oči velké slzy roní,
ptáte se pro koho?
Přeci pro ni.
Pro ni, bílou holubici,
prošel vesnici za vesnicí,
a hledal holubičí ráj,
vandrovníků kolem cest se ptal,
zdali neví kde leží ten kraj.
Až stařec v rozervaném hávu,
na paži se znamením smrtihlavů,
k němu vstřícným hlasem praví:
"Vandrovníku ty jsi ještě mladý.
Proč ty hledáš holubičí ráj?
Ty sám pošel již širý kraj,
spatřil údolí , hory i vodopády,
zažils vzestupy i pády.
Poznal života krásu i jeho strasti,
jak akrobat tančil nad propastí,
osud je pro každého psaný
vzpomínky v srdci chraň si na ní".
S těmito slovy stařec zmizel
jak nad ohništěm dým,
náhle ztratila se všechna svízel,
on srovnán byl s osudem svým.
Je dobré smířit se s osudem,
vždyť věčně tu nebudem,
tak střípky štěstí poskládat
život mít ve všech barvách rád...
Krásné svátky, milý Jdarksi :)
24.12.2020 13:09:31 | Emily Říhová
Holubičko leť a lásku i pokoru..všem..*ST
24.12.2020 09:37:26 | jenommarie
Děkuji Maruško a přeji klidný dnešní sváteční den.
24.12.2020 09:43:43 | Jdarks
Moc ti děkuji* a přeji TI též hlavně tu pohodu a zdraví milý Jdarksi ;)
24.12.2020 09:45:28 | jenommarie