Kdybych měla prsten Arabely.

Kdybych měla prsten Arabely.

Anotace: Ze sbírky Raketa letí 2020.

Kdybych měla prsten Arabely.
Já nemalovala bych přání na všechny stěny.

Přání se šeptá pomalu.
Ať není slyšet v Jemenu.

Tajemství musí mít.
Svým životem žít.

I ze snu oprášit.
A možná ani prsten by mi nestačil,
přání musí mít jasný cíl.

A bloumat světem bez víl
a sladkých pohádek.
Bez dětských říkanek.
S holými větami.
Smutné, zdá se mi.

Povídám si s hvězdami.
Kdybych měla prsten Arabely,
jeden vzkaz bych chtěla mít vyslyšený.

Ať nejedno dítko je zas u své mámy.
A slzy nejsou jako hrách.
Krátery a stohy.

Stromečku!
Věříš na pohádky?

Rumburak není za vrátky.
A naděje hřejí a nejsou zvratky.

Dej snům půvab a noblesu.
A já Tě hezky učešu.
Autor mkinka, 25.12.2020
Přečteno 134x
Tipy 8
Poslední tipující: Emily Říhová, Dejvis, ARNOKULT, Amonasr, Frr, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Věřme na pohádky

28.12.2020 17:57:59 | Dejvis

Ano.

28.12.2020 18:29:49 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí