Když den je občas pozpátku.
Anotace: Ze sbírky Raketa letí 2020.
Když den je občas pozpátku.
Nehraje si na pohádku.
A skřípou kolečka.
Pomoc, obrázku!
Budeme si hrát na krtečka!
Život občas brzdí divná zpátečka.
A tak se dívám do dáli.
Ptáci odlétli.
Ideály spřádají.
Kruh života.
Spirála a nebo rovná čára?
Smích pod bolestí.
Žijeme, i když se občas dusíme.
Protivenství zkusíme.
Zbytečně hráze stavíme
a na pány světa si hrajeme.
Občas zlosti.
Zvláštní život hostí.
Nikdo nezná perpetum mobile,
kdy je na vše ta správná chvíle.
A tak si vlastně hrajeme.
Jako na písečku,
kdo komu vzal lopatičku.
Pořád stejná tahanice,
co neplodí jitrnice.
Jsme tu hosti
a život občas bolí dosti.
Co jsou ctnosti?
Co snoubí se do radostí?
Ať přežijí všechny kosti.
A zlé činy se nehostí.
A najde se malebné zákoutí pro malíře
a život posune se v dobré víře.
A hřejí nás teplé příze!
Přečteno 143x
Tipy 8
Poslední tipující: Emily Říhová, Amonasr, Dejvis, Rozmarýna, ARNOKULT, Frr
Komentáře (4)
Komentujících (3)