Uchvácena světlem
hledím do oken cizích bytů,
pohlcena teplem,
přívalem infantilních citů.
Závidím dětem
šťastné vánoční svátky.
Závidím lidem
co mají komu dát dárky.
Proč mi jen připadá,
že je to neřestí,
když člověk závidí
druhým jejich štěst?
Jak jsi krásná zimo,
když si jenom zvenčí,
jak pronikneš dovnitř,
Celé kouzlo končí.