Dlaně.
Anotace: Ze sbírky Odraz světla v temnotě 2021.
Dlaně.
Posílám do světa.
Ať nebolí temnota.
Bílý sníh zahalil stráně.
Do sněhu já dala svoje bázně.
Z černoty bělota.
Prostota.
Bělota.
Vnitřní jistota.
Vydrží a pak slota.
Možná menší temnota.
Jiskřičky naděje.
Srdce v pláči se usměje.
A krok do sněhu,
nebude myslet na námrazu.
Bílý dvorek.
Tichý ostrůvek.
Tráva dostala bílou pokrývku.
A ty mokrou packu,
milý andílku!
Možná i díky tomu sněhu,
kočky radují se v běhu.
A já s nimi prožívám
jejich něhu.
Žít mohu.
A místo miliónů slov.
Mám v sobě mňoukot.
Věříte také lidičky,
že kočky nejsou jen krásné,
ale mají pohledy jasné
a úsměvy rozdávají přesné?
Zeptejte se milující paničky.
Ona má pro ně svoje řečičky.
A k nim přímé uličky.
Jsou lidské a kočičí duše stejné?
Nejsou kočky více přirozené?
A lidské smysly až příliš hrané.
Přání občas zdrženlivé.
Tak mňoukám místo mluvy.
Kočka mi rozřešení všeho
za kapsičku poví.
Přečteno 152x
Tipy 8
Poslední tipující: Emily Říhová, Hortenzie, Dejvis, Frr
Komentáře (6)
Komentujících (4)