Proč
Proč zase?
Odešla jsi
sotva před půl hodinou
a mě mrazí
z pocitu, že nejsi mou
vlasy bez vůně
nehty bez barvy
chybí mi to
co nelze popsat
a přesto se o to snažím
Tvoje prostorové vyjádření
osobité až animální
hroší prdel, obří kozy
Vyluzování zvuků lůzy
krkání v lepším případě
Blokuješ vanu
špiníš umyvadlo
používáš můj ručník
jenže teď slyším venku dělníky
kopat jámu
a věšet kyvadlo
Nikdo neremcá, že otvírám další
že ti to vlastně nevadí
ale pak mi v hlavě straší
tvoje pysky poté stydnou
vláha se ztrácí
(udržet lednici plnou
dá ale taky práci!)
Rád bych zase dostal čočku
odložím ten z piva břit
třeba se vrátíš z dolního patra
kams odešla jen uvařit
Proč
Proč zase
čočku?