Přišel-li čas, kdo by nepřišel?
Nepřišel-li čas, kdo by přišel?
(Čínské přísloví)
Nepřišel "více?" Takže už tu někdy byl?!
Možná byl z těch, co si zpívají tenhle dávný hit (já četl jen text, teď se mi to vybavilo):
Má seňorito Růže,
když zahlédnu vás,
myslím vždy na sedmikrásku.
Rozdejte na chvíli
dnes mezi nás
úsměvy i vaši lásku.
Nechtějte být stále nevinná
až spadne vám růže do klína.
Jen jednou chtěl bych tu růži si vzít,
jednou a pak odejít...
27.05.2024 18:24:49 | Kozoroh 1
to přísloví je zajímavé
27.05.2024 19:20:13 | Aramgad
Číňané a orientálci vůbec jsou myslitelé...
Indové prý zase přežívají těžké chvíle strádání vzpomínkou na období hojnosti.
Filozofie východních národů a občas i našich antických mudrců je vítaným zdrojem poučení i námětů k vlastnímu zamyšlení...A občas i někdo z naší doby vymyslí něco moudrého. :-D
27.05.2024 19:54:40 | Kozoroh 1
Milá dášo.. možná jenom zůstaly někde v závěji.. ale až roztaje.. zase se objeví
21.01.2021 21:45:11 | poeta
Možná, že na ni samu čeká jinde jiný.
17.01.2021 19:41:39 | Slav Milo