Milovník zimy

Milovník zimy

                Když vidím

                přátele v rozhovoru

                pálí mě osamění

 

                Přiznávám se

                ke svým chybám

                k nepovedeným věcem

                ve svém životě

 

                Přestávám blufovat

                odcházím od karetního stolku

                otevírám okno

                do mrazivé noci

                zmrzlých čtyřspřeží

 

                Přicházím potichu

                za bratry a sestrami

                kterých jsem se dosud stranil

 

                Oslovuji je

                a oni mě obdarovávají

                křišťály svých odpovědí

                je jich tolik!

 

                Seznamuji se

                s ošklivou dívkou

                která vykládá

                jak by to uměla udělat

                kdyby byla krásná

 

                Otevírám dveře

                křičím do mrazivé noci

                bez ozvěn

                nikde není napsané

                že musím hned zmrznout

Autor Kaj, 21.01.2021
Přečteno 132x
Tipy 14
Poslední tipující: Akrij8, šerý, Kubíno, jenommarie, Psavec, Iva Husárková, Vivien, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ale ano, a klidně i do mrazivé noci. Hrajeme si na cvoci a na žraloci. (Saze)
S tím křišťálem však opatrně. Ten se musí vybrousit s trpělivostí a do třpytu.
Jsi na vlně, Kaji*

22.01.2021 00:00:12 | šerý

Milý Šerý, díky. já to všechno sekám na první dobrou. O trpělivosti nemůže být řeč. Myslím, že to není jen věc lajdáctví, ale i metody.

Těším se na případný nesouhlas a jeho vysvětlení.

pěkný víkend

22.01.2021 08:15:55 | Kaj

Každý má své sny..a dveře..za kterými se nám plní..jen je najít a pak otevřít..nebo možná i budou otevřené..a bude to o to snazší.
Pěkná a zajímavá báseň Kaji ;)

21.01.2021 14:22:34 | jenommarie

Milá Maruško,

díky, krásný večer

21.01.2021 16:57:33 | Kaj

Tobě také milý Kaji ;)

21.01.2021 18:00:14 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí