Ráno
Tři mouchy plavaly
v hrnečku s čajem,
když jsem ho ráno pil.
Lžičkou strkal je k okraji,
abych je zachránil
jak své myšlenky,
co topily se s nimi.
Dávno však už mrtvé byly,
jenom jedna z nich,
myšlenka na tebe,
zoufale třepala křídly.
podzim 1968
Člověk až někdy nevěří, co vše se skrývá v hrnku kávy.Očividně si svoji kávu vychutnávám z většího hrníčku a těch různorodých myšlenek, co z něj usrkávám...:-)
29.01.2021 09:02:29 | Dreamy
Jen neopít se jimi předčasně,a stačit ještě, nežli zmizí,
rychle je vložit do básně. Děkuji za přečtení.
29.01.2021 11:11:21 | blues