jen svobodný duch
tvoří dosud nespatřené
mramor na poplach bije
vyleštěn v ušlechtění
hoden Matky stvořeného
jen svobodný duch
všemi směry plane
plápolá rukám znaveným
pro ono nevýslovné
na hraně souhvězdí a dne
dme se co ještě ničím
ve vlastní představě
než všanc vydá se napospas
umělcově píli
nezlomné nátuře
nehynoucí duši
hymnus (z)rození
k oslavě pomíjivosti
křesá o naději
než přeskočí sotva znatelný
plamínek
svědectví
kdosi v potu zápasil
oddával se představám
vzdaloval se
a vzdaloval
v mracích četl svá příští
v bídě
v zapomnění
sám
uvnitř nalezený
ztotožněný
šťastný
nespoutané odpřahá
S hlavou skloněnou, tichý znovu přijdu Vás poslouchat.
Těšme se.
15.04.2021 11:22:06 | Nevyhledáš
Ta sebenalezení..kdy opadne vše zbytečné a dovolíme sobě více být *:) krásné Zdeničko *ST
03.02.2021 12:58:41 | jenommarie
***
věta je plamen
zda svíci žár
když roztaví
slovo amen
je víc ?
Dyslaleis !
ozvěnou skal
bilo to prvé
tak, hochu
co teď ?
Eulalo !
z úst plných krve
zní odpověď
(Démosthenés)
02.02.2021 12:42:52 | ttragelaf